GECCO PREZRAČEVANJE

Sistem, ki sam poskrbi za ustrezno prezračevanja prostora.

Prezračevanje

Glede na to, da današnja okna odlično tesnijo, je izmenjava zraka v prostoru minimalna, kar lahko povzroči nastane plesni v stanovanju in kondenziranje vode na steklenih površinah. Pravilno prezračevanje prostorov je ključno za rešitev tega problema, ker večja količina svežega zraka kroži skozi stanovanje in pri tem sprejme večjo količino vlage. Vlažnost zraka v vašem stanovanju bi morala biti od 30 do 50%.

Kondenzacija

Kondenzacija je naraven pojav, ki se dogaja na hladnih površinah pri visoki koncentraciji vlage v zraku. Pogosteje se dogaja pozimi, ko je večja temperaturna razlika med notranjim in zunanjim prostorom. Bolj ko je visoka koncentracija vlage v zraku, pogosteje je potrebno prezračevanje. Topel zrak lahko absorbira več vodnih hlapov kot pa hladen. Del vodnih hlapov, ki jih zrak ne more absorbirati, se kondenzira na površinah v okolju. Glede na to bi lahko zaključili, da je temperatura v sobi odvisna od proizvedene vlage.

GECCO (clima control)

Da bi bila v Vaših prostorih enakomerna vlažnost in temperatura, bo poskrbel inteligentni samoregulirajoči prezračevalni sistem GECCO (clima control).  Z vgradnjo GECCA na vaše okno dobivate samodejno izmenjavanje zraka skozi zaprto okno, pri čemer pa ni prepiha niti naglih temperaturnih sprememb. Majhen pokrovček z velikim delovanjem prispeva, da je vaše klasično okno «okno za prezračevanje», s katerim se doseže redno izmenjevanje zraka v prostoru in preprečuje nastanek plesni na zidovih.

Kalkulator uštede

 

 

 

Misteral kalkulator prihrankov

KONTAKTIRAJTE NAS za izračun prihranka energije pri zamenjavi stavbnega pohištva z novim PVC ali ALU.

Kalkulator uštede

 

 

 

Vhodna vrata - modeli - NOVO!!!

Vizualno si predstavite kako bodo izgledala
nova vrata na vaši hiši/stanovanju.

Kalkulator uštede

 

 

 

Misteral konfigurator barve

Vizualno si predstavite kako bodo izgledala nova
okna in vrata na vaši hiši/stanovanju.