ZUNANJE ŽALUZIJE

Zunanje žaluzije C80, T80, Z90, krpan
zunanja žaluzija

Zunanje žaluzije imenovane tudi žaluzije krpan ali "krpanke" so senčila namenjena tako hišam, stanovanjem kakor tudi poslovnim prostorom. Zunanjen žaluzije omogočajo delno ali popolno zatemnitev prostorov in zaščito pred neposrednimi sončnimi žarki, s spreminjanjem naklonskega kota lamel pa lahko uravnavate količino vpadle svetlobe.

Zunanje žaluzije se lahko vgradijo v podometno omarico podobno kot roleta v tem primeru gre za podometne žaluzije ali pa samo pred okno  z vidno masko žaluzije, v tem primeru ima žaluzija vidno alu. masko barvano po RAL lestvici. Ker se žaluzije nahajajo na zunanji strani okenskega stekla vas ščitijo tudi pred vročino, saj odbijajo sončne žarke in jim preprečujejo prehajanje skozi stekleno površino v bivalni ali drugi prostor, ne ponujajo pa enakih izolativnih sposobnosti kot roleta. Zunajja žaluzija je boljša napram aluminijasti roleti za poletno pregrevanje prostora, medtem so alumjijaste rolete boljše od zunanji žaluzij oz. krpan žaluzij pozimi, saj ustvarijo alu. bariero in onemogočajo prehod hladnega zraka direktno do stekla okna.

Zunanje žaluzije imajo prednost pred roletami v tem, da lahko regulirate nivo svetlobe, ter imajo boljše termične karakteristike poleti v vročem soncu kot rolete, saj se zunanje žaluzije zračijo.

V primeru, da želite popolno zatemnitev oken priporočamo rolete, ki so lahko podfasadne rolete, rolete z vidno kaseto in podobno. Poleg popolne ali delne zatemnitve in zaščite pred vročino vam nudijo tudi zaščito pred vlomilci in dodatno izolacijo pozimi. Ko je roleta spuščena preprečuje izgubo energije skozi stekleno površino, s tem pa vam omogoča prihranek.

C lamele zunanjih žaluzij so najbolj standardna oblika lamel. Imajo obojestransko ojačan rob, ki jim zagotavlja še večjo stabilnost v vetru, omenjene žaluzije imenujemo tudi krpanke.

T lamele zunanjih žaluzij so najbolj standardna oblika lamel. Imajo obojestransko ojačan rob, ki jim zagotavlja še večjo stabilnost v vetru, omenjene žaluzije imenujemo tudi krpanke.

Z lamele zunanjih žaluzij so lamele posebne oblike črke Z, ki omogočajo še boljšo zatemnitev prostora. Imajo obojestransko ojačan rob, ki jim zagotavlja odlično stabilnost. Ob straneh imajo pritrjen poliamidni drsnih za enakomeren tek po vodilih.

Za vsak projekt pripravimo tudi detajle vgradnje zunanjih žaluzij, kjer uskladimo vse potrebno za energetsko učinkovito vgradnjo senčil skupaj s stavbnim pohištom ter fasaderskimi deli.

Pripravimo tudi energetsko analizo učinkovitosti posameznih senčil glede na lego in vrsto vašega objekta za vašo optimalno izbiro.

Zunanje žaluzije pogosto imenujemo tudi krpan žaluzije ali krpanke, omenjena izraza sta pogosta slovenska izraza za zunanje predokenske žaluzije.

Kalkulator uštede

 

 

 

Misteral kalkulator prihrankov

KONTAKTIRAJTE NAS za izračun prihranka energije pri zamenjavi stavbnega pohištva z novim PVC ali ALU.

Kalkulator uštede

 

 

 

Vhodna vrata - modeli - NOVO!!!

Vizualno si predstavite kako bodo izgledala
nova vrata na vaši hiši/stanovanju.

Kalkulator uštede

 

 

 

Misteral konfigurator barve

Vizualno si predstavite kako bodo izgledala nova
okna in vrata na vaši hiši/stanovanju.